Sunday, November 26, 2006

Kanazawa

Gisteren zijn van van Kyoto naar Kanazawa gereisd, iets meer dan 2 uur met de trein. Kanazawa is net als Kyoto gespaard gebleven in de tweede wereldoorlog, omdat er geen militaire doelen waren. Er zijn in deze stad nog oude Geisha- en Samoeraihuizen, waarvan enkele te bezoeken zijn.

We hebben het Geishahuis Ochaya Shima bezocht. De kamers waar de gasten ontvangen werden, hebben een kleine 'wachtkamer' ernaast waar de Geisha's zich klaarmaakten voor een optreden. De foto is genomen vanuit zo'n wachtkamer, in de richting van de kamer voor de gasten (met op de achtergrond ook nog een koto).


Het samoeraihuis op de onderstaande foto heeft een bijzondere tuin. Minder dan 100 m2, maar toch een van de mooiste van Japan, met vijvers op twee niveaus (en met enorm grote karpers erin!). De tuin is zo aangelegd dat je hem het beste kunt bekijken als je op de grond zit in een van de aangrenzende kamers in het huis.


Morgen vertrekken we naar Shirakawago, en daarna Takayama. Waarschijnlijk hebben we daar geen Internet, dus het kan even duren tot de volgende update.